Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii on 29.03.2024 suletud!
en
OSTA PILET

Kontsert:

  • 04.11 kell 19:00

Lisainfo ja broneeringud: info@happyjazz.ee

Piletid

Viimsi Happy Jazz festival esitleb: Alessio Menconi Trio (Itaalia / Holland / Eesti)

Alessio Menconi on Itaalias Genovas sündinud kitarrist. Ta hakkas kitarri mängima 10 aastaselt iseõppijana. 1986. aastal alustas ta professionaalset karjääri musitseerides parimate Itaalia muusikutega. 1992. aastal pälvis ta Gran Prix du Jazzi parima solisti auhinna.

1993. aastal osales ta konkursil “Eddie Lang festival” (Itaalia tähtsaim kitarristide konkurss), võites parima itaalia jazzkitarristina esikoha.

Ta on mänginud Euroopas, Aasias, Aafrikas, Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Ameerikas ning on salvestanud koos paljude muusikutega üle 40 CD. 1995. aastal kutsus Paolo Conte teda mängima mitmele maailmaturneele kuni 2004. aastani ja ta salvestas neli CD-d. Samal perioodil soovis Billy Cobham, et ta mängiks temaga koos mitmel kontserdil.

Samal aastal valiti ta Pariisis mängima koos “ONJ”ga (orchestre national du jazz). 2003. aastal osales ta ainsa itaallasena CD – l “Voodoo crossing – a tribute to Jimi Hendrix” koos Robben Fordi, Steve Lukatheri, Hiram Bullocki, Larry Coryell ja paljude teistega.

Viimasel ajal juhib ta oma triot ja sooloprojekti, kellega just salvestas ning on džässkitarriõpetaja Genova Paganini konservatooriumis, on kirjutanud neli jazzkitarri õpikut.

Ta on üks olulisemaid ja soovitumaid kitarrimängijaid Itaalias ja teistes Euroopa riikides.

Ta võitis 2009. aasta karjääriauhinna “Jazzi tuletorn”. 2011. aastal lisati ta ainsa itaallasena maailma parimate jazzkitarristide CD-le. Samal aastal lisas ajakiri “Jazz It” tema plaadi “Sketches of Miles” maailma 100 parima džässiplaadi hulka.

Anna Zavorina on sündinud Siberis. viiulimänguga alustas seitsmeselt. Õppis Chopini nimelises muusikaõppeasutuses ja on mänginud mitmes sümfooniaorkestris.

Peale lõpetamist kolis Peterburgi, kus tekkis huvi jazzmuusika vastu. Teda inspireerisid Charles Mingus ja Esperanza Spalding, sellest ka instrumentide valik, kontrabass ja laul.

Anna on osa võtnud mitmest konkursidest nagu “Autumn Marathon” (eriauhind), “Lady in Jazz” (grand prix), “Petrojazz” (eriauhind), J&M Voices (esikoht).

Uute väljakutsete otsinguil sattus Anna õppima Amsterdami Konservatooriumisse Frans van der Hoeveni käe alla. Praegusel hetkel töötab ta debüütalbumi kallal.

Koosseis:
Alessio Menconi – kitarr (Itaalia)
Anna Zavorina – bass (Holland)
Aivar Vassiljev – trummid (Eesti)

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.