1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Kontsert:

  • 16.11 kell 17:00
Piletid

Noored klassikud @ Viimsi Artium: Iris Eva Aabloo ja Triin Veissmann

Iris Eva Aabloo (viiul)
Triin Veissmann (viiul)
Klaveril Reet Ruubel
Kavas: Ysaÿe, Debussy, Franck

Viiuldajad Iris Eva Aabloo ja Triin Veissmann on koos musitseerinud 2016. aastast. Neid seovad ühised õpingud Tiiu Peäske ja Triin Ruubel-Lillebergi käe all. Kavas on viiuli kuldrepertuaari kuuluvad sooloteosed ning isiklikud lemmikud eesti ja välisheliloojatelt. Klaveril saadab Reet Ruubel

Kontserdisari “Noored klassikud @ Viimsi Artium” toob teieni Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia noored interpreedid. Kontserdid peegeldavad üliõpilaste laia spektrit klassikast pärimuseni ning viiulist fagotini. Sarja raames esinevad nii esmakursuslased kui ka peatsed koolilõpetajad, nii eesti kui ka välistudengid, solistid ja kammeransamblid.

Iris Eva Aabloo (2001) alustas viiuliõpinguid 7-aastaselt Tartu I Muusikakoolis õpetaja Kai Rebase juhendamisel. 2016. aasta sügisest õppis ta Tallinna Muusikakeskkoolis Tiiu Peäske juures ning lõpetas 2021. aasta kevadel kuldmedaliga. Käesoleva aasta sügisest õpib ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Triin Ruubel-Lillebergi viiuliklassis. Iris Eva on osalenud mitmetel üleriigilistel konkurssidel ning saavutanud auhinnalisi kohti. Ta on esinenud mitmete erinevate kammeransamblitega ning soleerinud erinevate orkestrite ees, sh Tallinna Kammerorkester. on täiendanud end suviti erinevatel meistrikursustel nii Eestis kui ka välismaal: Astona International suvekursusel, Kuhmo kammermuusika festivali kursusel, Royal Conservatorie of Scotland keelpillikursusel, Järvi Akadeemias ning rahvusvahelistel Hiiumaa keelpillikursustel. Meistriklasse on ta saanud hinnatud professoritelt ja muusikutelt, nt Mi-Kyung Lee, Kristoffer Dolatko, Eva Bindere, Dejan Bogdanovich, Karolina Weltrowska ning Andrea Gajic. Iris Eva huvitub ka pillimeistritööst ning võttis õppeaastal 2021/2022 osa Eesti Pillifondi poolt korraldatud pillimeistrikursustelt, mis toimusid nii Helsingis, Tamperes kui ka Tallinnas hinnatud pillimeistrite, Ilkka Vainio, Karin Grobel-Ehini ja Susan Stedmani juhendamisel.

Triin Veissmann (2002) alustas viiuliõpinguid 2007. aastal Pärnus Maire Varma juhendamisel. 2021. aastal lõpetas Veissmann Tallinna Muusikakeskkooli kuldmedaliga õpetaja Tiiu Peäske ja Triin Ruubel-Lillebergi viiuliklassis. Samast aastast jätkab ta õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Triin Ruubel-Lillebergi juhendamisel. Veissmanni saavutuste seas on Gerald Knolli eripreemia Eesti keelpillimängijate konkursil (2020), laureaaditiitel ESTA noorte keelpillimängijate konkursil (2019) ja diplom IX Shavshinsky nim rahvusvahelisel konkursil Peterburis. Ta on osalenud paljude ansamblite töös ning soleerinud erinevate orkestrite ees. Samuti on ta osa võtnud meistriklassidest ja -kursustest nii Eestis kui välismaal. Veissmann on täiendanud end Eva Bindere (Läti/Itaalia), prof David Watkini (Šotimaa), Feodor Ševrekuko (Venemaa) jt käe all. Lisaks tunneb ta huvi barokkmuusika vastu ja on korduvalt osalenud Arte dei Suonatori barokkinterpretatsiooni kursustel Poolas.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.