Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii on 29.03.2024 suletud!
en
OSTA PILET

Etendused:

  • 27.01 kell 19:00
  • 28.01 kell 19:00
Piletid

Viimsi Draamateatri külalisetendus: “Meelespea”

Ühel hommikul on Jean-Jacques’i korteriuks paokile jäänud ning võõras naine tuleb sisse. Kes ta on? Mida ta tahab? On ta skvotter, seikleja, keegi mehe eelmisest elust…? Üsna pea on ta korter vallutatud, samuti ta sisemaailm. See naljakalt ja kummaliselt alanud kohtumine muudab Jean-Jacques’i elu igaveseks…

Lavastaja Jaan Kolberg
Mängivad EMTA lavakunstikooli 30. lennu lõpetanud näitlejad Maria Teresa Kalmet (Theatrum) ja Jaan Tristan Kolberg.

Jean-Claude Carrière (1931-2021)
Prantsuse kirjanik ja stsenarist. Pälvinud parima lühifilmi Oscari 1963. aastal („Head aastapäeva“) ning elutöö Oscari 2014. aastal. Oli nomineeritud Oscarile filmidega „Kodanluse diskreetne võlu“, „See ebamäärane ihalduste objekt“ ja „Olemise talumatu kergus“.

Töötanud koos Peter Brookiga (sanksriti eepose „Mahabharata“ dramatiseering) ja ligi kakskümmend aastat koos Luis Bunueliga ja kirjutas suurema osa Bunueli hilisema aja filmide stsenaariumeid.
Oli prantsuse riikliku filmikooli La Fémis kaasasutaja 1986. aastal, kus ta õpetas stsenaristikat ning oli kümme aastat president.

Carriere oli filmi „Plekktrumm“ stsenarist (1979, rež. Volker Schlöndorff), mis pälvis Kuldse Palmioksa Cannes filmifestivalil ning parima võõrkeelse filmi Oscari. Oma elu jooksul kirjutas ta umbes 80 stsenaariumit, samuti esseesid, romaane, näidendeid, tõlkeid. Ta suri Pariisis 2021. aastal.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.