Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii on 29.03.2024 suletud!
en
OSTA PILET

Kontsert:

  • 03.03 kell 19:00

Kontsert on vaheajaga, kestusega u 2 h.

Piletid

„Kõrvaring V“ – Eestis vähekuuldud väärt muusika Tõnu Kaljuste dirigeerimisel

Esmakordselt jõuab Viimsisse Tõnu Kaljuste algatatud “Kõrvaringi” kontserdisari, mis on eriline selle poolest, et neil kontsertidel on kavas muusika, mida Eestis harva esitatakse või pole kunagi esitatud.

Laval on Eesti Filharmoonia Kammerkoori naislauljad, Tallinna Kammerorkester ja dirigent Tõnu Kaljuste. Külalisena teeb kontserdil kaasa Valter Soosalu (harpejji, laul).

Kontsert avab Tallinna Kammerorkestri 30. sünnipäevakontsertide sarja, kus iga õhtu tõotab uut muusikaelamust. Kolm piletit kahe pileti hinnaga sarjapiletid on müügil Piletilevis.

Nagu viimasel “Kõrvaringi” kontserdil kanti ette Ameerika päritolu maailma kõige lühem ooper, nii on ka Viimsi Artiumis uue kontserdi muusika kaasaegsete USA autorite loodud. Neist üks on tugevalt seotud popkultuuriga ja teine väljendab end sageli traditsiooniliste kultuuride üleselt.

Külalissolistina on laval Valter Soosalu (harpejji, laul) kes koos Tallinna Kammerorkestriga toob vaid sel ühel kontserdil Eesti publiku ette Süüria päritolu USA helilooja Kareem Roustomi teose „Dabke“.

Edasi liituvad lavalolijatega Eesti Filharmoonia Kammerkoori naislauljad, et esitada Homerose kuulsast eeposest inspireeritud Roustomi „Hurry To The Light“. Teoses antakse sõna “Odüsseia” naistegelastele – Kirke, Penelope, sireenid ja Odüsseuse ema vaim räägivad, kuidas nende valikud ja tegevused mõjutasid Odüsseuse teekonda.

Vähem eriline pole ka kontserdil kõlav Sufjan Stevensi „Run Rabbit Run“, mille algupärane versioon oli elektrooniline, kuid siis otsustas autor luua sellest instumentaalteose. Kuidas arvutimuusika helisid ja kõlavärve – isegi kriukse-katkestusi ning „valget müra“ on võimalik esitada viiulitel, tšellodel ja kontrabassidel, seda saab kontserdil näha. Teos põhineb Hiina looma-aasta sodiaagitsüklil, ja just on alanud jäneseaasta.

Kontserdikavas:

Kareem Roustom

  • “Dabke”
  • „Hurry To The Light“

Sufjan Stevens

  • Süit albumi “Run Rabbit Run” muusikast

Maailma tippkooride hulka nimetatud Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti ainus püsikoosseisuline keelpilliorkester Tallinna Kammerorkester ning dirigent Tõnu Kaljuste on koos kontserte andnud paljudel prestiižikatel lavadel maailmas, sh New Yorgi Carnegie Hallis, Washingtoni Kennedy Keskuses, Sydney Ooperis, Pariisi Filharmoonias jm. Nende osalusel valminud album Arvo Pärt Adam’s Lament (ECM) tõi Tõnu Kaljustele Grammy auhinna 2014.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.