Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii on 29.03.2024 suletud!
en
OSTA PILET

Kontsert:

  • 03.05 kell 19:00

Kontserdi kestus ca 1h ja 10min.

Leia kontserdi KAVA SIIT!

 

Piletid

Noored klassikud @ Viimsi Artium: Piret Mikalai (klaver) ja Viimsi Muusikakooli õpilased

Kontserdisari “Noored klassikud @ Viimsi Artium” esitleb Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja Viimsi Muusikakooli noori muusikuid. Nii saavad akadeemia noored muusikaprofessionaalid võimaluse Artiumi suurepärase akustikaga saalides esineda ning Viimsi Muusikakooli õpilastel avaneb võimalus kogenumatelt interpreetidelt õppida ja inspiratsiooni ammutada.

Ootame teid kaasa elama!

Kavas:

Piret Mikalai

Claude Debussy. „Kujundid“ („Images“) II vihik (1907)
II „Kuu laskub templivaremete kohale“ („Et la lune descend sur le temple qui fût“)
III „Kuldkalad“ („Poissons d’or“)

Schumann. „Kreisleriana“ op. 16 (1838/50)

Viimsi Muusikakool

Õpetaja Anne-Mai Palm õpilased
Nora Koppa E.Mägi “Hiir hüppas”
Susanna Peets R.Pajusaar “Hiire ja karu valss”
Karoli Veski J.Bastien Sonatiin II osa “Kuldsed viljapõllud”
Astrid Kukk A.Terzibaschitz “Unistuste meloodia”

Õpetaja Anna Smirnova õpilased
Sofia Korotõtš W.Gillock “Hiiliv kass”
Emma Moiseenko C.Rollin “Jazz kass”

Õpetaja Marju Mägi õpilased
Mattias Must R.Pajusaar “Hundid”
Silvia Kalvet R.Pajusaar “Põgus hetk päikesevalguses”
Ralf Maapalu E.Grieg “Kobold”

Õpetaja Õnnela Brambat õpilased
Karoly-Marian Kartau R.Pajusaar “Bambuses hiilib tiiger”

Piret Mikalai alustas klaveriõpinguid 2004. aastal Tallinna Muusikakeskkoolis Ira Flossi klaveriklassis. Alates 2016. aastast õpib ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (EMTA), juhendajateks prof Peep Lassmann ja Mihkel Poll. Pärast bakalaureusekraadi omandamist aastal 2019 täiendas ta end Salzburgis Mozarteumi ülikoolis. Hetkel on Piret lõpetamas EMTA magistrantuuri.

Piret Mikalai on osalenud paljudel rahvusvahelistel ja vabariiklikel konkurssidel. Ta on saavutanud II preemia (2012) ning I preemia (2013) vabariiklikul noorte pianistide konkursil „Eesti kõla“; diplomi 5. rahvusvahelisel pianistide konkursil „Noor virtuoos“ Riias (2013); diplomi Stockholmi rahvusvahelisel muusika konkursil (2014); Eesti Klaveriõpetajate Ühingu preemia VIII Eesti pianistide konkursil (2014); aastatel 2014 ja 2015 laureaaditiitlid ning aastal 2016 I preemia vabariiklikul keskastme muusikakoolide vahelisel konkursil; finalisti diplomi 5. Riia rahvusvahelisel noorte pianistide konkursil (2016), I koha Steini nimelisel pianistide konkursil (2019), II koha EMTA Beethoveni nimelisel konkursil (2020) ja I koha Laine Metsa nimelisel konkursil (2021). Aastal 2018 pälvis ta Lilian Semperi stipendiumi, 2020 Yamaha stipendiumi ja Helmi Valtmani nimelise stipendiumi. Ta on esinenud paljudel erinevatel lavadel ning soleerinud Narva Linnaorkestri, TMKK sümfooniaorkestri ja EMTA sümfooniaorkestri ees.

Koostöös Hanna Taubega pälvis ta I preemia Klaipedas toimunud rahvusvahelisel kammeransamblite konkursil (2015) ning I preemia konkurss-festivalil „Renaissance“ Gyumris (2016).

Piret Mikalai on osa võtnud Ivari Ilja, Igor Cognolato, Harald Ossbergeri, Pier Francesco Forlenza, Karl-Andreas Kolly, Alexander Kobrini, Mira Martšenko, Matti Raekallio jt meistrikursustest.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.