Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii on 29.03.2024 suletud!
en
OSTA PILET

Etendused:

  • 21.08 kell 20:00
Piletid

Kristjan Järvi NEscapes Live Lounge

Ainulaadne kogemusrännak NEscapes Lounge avatakse 21. augustil kl 20.00 Viimsi Artiumi blackboxis, kui NEscapes Live Lounge eksklusiivsel üritusel astuvad laivis üles Kristjan Järvi loomingut esitades Elina Nechayeva (“Burnt”), Angeelia Pedaja (“Runic Prayer”) ja Ott Lepland (“Kirbu Epiphany” EP esitlus). Õhtu päädib Artiumi fuajees toimuva folktroonika bändi OOPUS reiviga, kus tuleb esitlusele ka Oopuse “Runic Prayer’i” remix´i live.

NEscapes Lounge
Glowing Bulbs’i poolt loodud visuaalid koos Kristjan Järvi kureeritud NEscapes playlistiga saadavad 45-minuti pikkust rännakut, mille muusikavalikusse kuuluvad lood Kristjan Järvi „Nordic Escapes“ albumilt, lisaks teosed Robert Kochilt, Max Richterilt, Arvo Pärdilt, Kerlilt, Billie Eilishilt, Mick Pedajalt jt.
NEscapes Lounge on psühhedeelne teise dimensiooni lennutav kogemusrännak, värvikirev kaleidoskoopiline uni. Vahelduvate meeleolude hõrk diapasoon – vahel kerge, eeterlik ja õrn, vahel siidine ja paitav, siis jälle jahe, selge ja klaar. Värelev poolläbipaistev kangas, mis sädeleb – on see siis kullatolm või isegi tähed.

Astudes NEscapes alale sisened vibratsiooni kambrisse, ümbritsetuna helidest ja võngetest. Kui oled end mugavalt sisse seadnud, siis valmistu selleks, et Sind viiakse meeli avardavale rännakule. Varsti leiad end seisundis, mis eksisteerib nähtava ja nägematu vahel, dimensioon iseendas… Oled just astunud omaenda filmi, teise reaalsusesse, mille peategelaseks oledki Sina.

NEscapes:
https://nescapes.ee/
Kristjan Järvi “Nordic Escapes” album:
https://kristjanjaervi.lnk.to/NordicEscapes

KRISTJAN JÄRVI
Kristjan Järvi on maailmakuulsuse saavutanud dirigent, geniaalne žanripiire ületav artist, helilooja ja produtsent. Legendaarse dirigendidünastia liikmena on Kristjan Järvi tuntud žanripiiride ületajana ja murdjana. Selline lähenemisviis võimaldab tal ühendada traditsioonilist nii modernse kui ka postmodernse helikeelega.
Järvi on vabamõtleja, keda kindlatesse raamidesse suruda ei ole võimalik. Tavapärased kategooriad teda ei köida, aga kirg ja sügavus on tema muusika tunnusmärgid.
Kristjan Järvi sündis Eestis, kuid emigreerus koos perega 80ndatel USAsse. Järvi omandas hariduse New Yorgis ja sealt sai alguse ka tema rahvusvaheline karjäär dirigendina, mis praeguseks haarab kontserttegevust üle kogu maailma.
Loonud Tom Tykweri meeskonna ühe põhiliikmena muusikat paljudele filmidele ja telesarjadele („Lola jooks“, „Parfüüm“, „Pilveatlas“, „Sense 8“, „Berliini Babülon“) – pärast aastatepikkust koostööd artistidega, nagu Max Richter, MUM, Bryce Dessen, Hauschka ja Robot Koch, rajas Kristjan Järvi omaenda produktsioonifirma Sunbeam Productions, hakates selle raames teostama ka filmimuusika kontserte nagu „Berliini Babülon“ või „Waterworks“. 2020. aasta jaanuaris dirigeeris ta indie rock-bändi Bastille’ heategevuskontserti Hamburgi Elbphilharmonie ning lõi kordumatu heli oma orkestrite ja bändidega (Absolute Ensemble, Läänemere Filharmoonikud, Nordic Pulse Ensemble). Tema ansamblite muusikud mängivad enamasti peast, juhindudes põhimõttest, et nii tunnetavad muusikud tõeliselt seda, mida mängivad.

OOPUS
Žanrilt folktroonika ja sisult eesti torupill, regilaulud, jutuvestmine, acid süntesaatorid Roland TB-03,TR-06,TR-09 ning tants ja visuaalid.
OOPUS liidab analoogelektroonilise saundi pärimusmuusika elementide, liikumise ja erivalguslahendustega.
Bändi neli liiget loovad seda kõike lives ja tulemuseks on täielik elamus kõikidele meeltele.
OOPUS – Mari Meentalo (laul, eesti torupill, flööt, hulusi, viled, parmupill, luuper), Johannes Ahun (analoogsüntesaatorid, live helindamine), Aleksander Sproghis (valgus, visuaalid, installatsioonid) ja Raho Aadla (tants). Tiimi kuulub veel Kerttu Kruusla (fotod, illustratsioonid).
https://open.spotify.com/track/5JxKd9rW6GJuRIcaj2XIw9?si=wmJzd8NXQFuQQC9L4S23qA

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.