1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Viimsi Laululaps 2023 žürii liikmed on selgunud!

Sel aastal hindab lauluvõistlusel Viimsi Laululaps noori lauljaid kolmeliikmeline žürii, koosseisus Priit Pajusaar, Pilvi Karu ja Maris Aljaste.

Priit Pajusaar – tunnustatud helilooja Priit Pajusaar ei vaja palju tutvustamist. Ta on loonud eriilmelist muusikat alates lastelauludest, lõpetades kooriteoste, ooperi, filmimuusika ja eurolauludega.

2013. aastal esietendus Rahvusooperis “Estonia” tema ooper „Prints ja kerjus“, valminud on mitu Lotte-teemalist muusikali („Kosmonaut Lotte“, „Detektiiv Lotte“, “Lotte unenäomaailmas”, “Lotte ja vana õunapuu saladus” , lastekontsert „Lotte Jõulupidu“). Priit Pajusaare muusika on kõlanud laulupidudel, tantsupidudel ja laulupäevadel – kantaat „Poistekoori võimas laul“ poistekoorile, kammerorkestrile ja solistidele, „Viikingite laul“ poistekoorile ja sümfooniaorkestrile, „Tulnukate laul“ poistekoorile ja sümfooniaorkestrile. Tema sulest on ilmunud mitu lastelaulude laulikut. Tema kirjutatud on Eestit Eurovisioonil esindanud lood „Tii“, „Diamond of Night“ ja „Kaelakee hääl“, “Leto svet”. Kirjutanud muusika filmidele “Rohelised kassid” ja “Kohtunik” ning teleseriaalidele “Lotte lood” ning “Papsid”. Ta õppis Tallinna riiklikus konservatooriumis koorijuhtimist ja muusikapedagoogikat ning enne seda Tallinna muusikakeskkoolis klaverit ja trompetit. Laululoojana debüteeris ta avalikkuse ees Arne Oidi nimelisel lauluvõistlusel 1986. aastal.

Pilvi Karu – Inspira huvikoolis solistide õpetaja, Luce Kooli muusikaõpetaja, Eesti noorte lauljate konkursi Solistica peakorraldaja ja kunstiline juht.

Pilvi on saarlane. Lõpetas Kuressaares keskkooli ja muusikakooli ning pärast muusikaõpinguid Tallinnas tuli tagasi Saaremaale. Ta on 20 aastat juhendanud soliste ja väikeste laste muusikaringe. Pikemate perioodide jooksul juhendanud erinevaid koore ning vokaalansambleid ja andnud muusikatunde nii lasteaedades kui ka koolides.

Tema jaoks olulised loomingulised protsessid on seotud Eesti noorte lauljate konkursi Solistica kunstiliselt heatasemelise korralduse tagamise, mitmete rütmikat ja laulmist siduvate koostööprojektide eestvedamise ning nendes juhendajana osalemisega, samuti kunstilise juhina ja idee ühe autorina Saare maakonna 50. laulupeo korraldamisega ning oma laululoomingu kirjutamise, plaadistamise ja esitlemisega.

Maris Aljaste – Laulustuudio Laulumarjad looja, vokaaltrio The Swingin’ Sisters laulja ja Tallinna laste jazzifestivali Kräsh projektijuht.

Igapäevaselt töötab Maris oma laulupesas Laulumarjad Kadriorus ning toetab armsaid laulusoliste nende teel. Kõige sagedamini näeb ja kuuleb teda muusikuna lavalaudadel vokaaltrioga The Swingin’ Sisters. 2019. aastal ilmus neil debüütalbum “Õnnele vastu”, mis on inspireeritud Eesti Raadio Meeskvartetist, Uno Loobist ja eesti keelest. Juba kolmel järjestikusel suvel, nii ka tänavu, on ta kaastegev suvelavastuses “ADA” Kiidjärvel.

Alates 2018. aastast on ta pakkunud taustavokaaliga lavaenergiat Eesti ainukesele superstaarile Anne Veskile. Lastele ja noortele soovib ta edasi öelda järgmist: „igaüks meist on autentne looja – see, mis tuleb südamest, ka läheb südamesse, ole päriselt kohal ja sina ise, nii koged musitseerimise ja laulmise kõige suuremat väge.“

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.