1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Videoinstallatsioon:

  • 18.09.2023 - 25.09.2023

Installatsiooni külastamine kammersaalis on tasuta.

Installatsioon on avatud:
18.09 kell 20.00 avamine
19.09 kell 15.00-20.00
20.09 kell 15.00-20.00
21.09 kell 15.00-22.00
22.09 kell 15.00-22.00
23.09 kell 15.00-23.00
24.09 kell 15.00-19.00
25.09 kell 15.00-19.00

Cid Pearlmani (USA) videoinstallatsioon “home(Body)” (TASUTA)

Poeetiline videoinstallatsioon (home)Body 

ARTIUMI kammersaalis on võimalik osa saada poeetilisest videoinstallatsioonist (home)Body, mis on valiminud USA koreograafi ja lavastaja Cid Pearlmani, videokunstnik Mara Milami, poeedi ja dramaturgi Denise Leto, nelja konkursisõela läbinud luuletaja, 19 tantsija, helilooja Jonathan Segeli ja loomingulise videotiimi koostööst. Teose esietendus oli Santa Cruzi (USA) Kunsti ja Ajaloomuusemis (Santa Cruz Museum of Art and History), osana Rydell Fellows` interdistsiplinaarsest näitusest 2022. aasta jaanuaris-märtsis. 

(home)Body Euroopa esmaesitlus toimub Viimsi Artiumis 18. septembril kultuuri-ja kogukonnafestivali Põhja-Konn avamise raames. 

Installatsioon tõstatab mitmeid olulisi küsimusi – Mida tähendab tunda end kodus oma kehas? Mida tähendab kodutunne üleüldse? Kas tunneme sidet loodusega ja üksteisega? 

Videoinstallatsioonis, kus näeb nii kohaspetsiifilisi, looduslikke kui tehislikke keskkondi, suhtestuvad kehad ja keskkonnad koreograafilises dialoogis. 

Idee ja koreograafia: Cid Pearlman  

Videokunstnik: Mara Milan 

Poeet ja dramaturg: Denise Leto 

Poeesia: Jerome Ellis, Denise Leto, Naomi Ortiz, Willie X. Lin, Tanaya Winder 

Muusika: Jonathan Segel 

Teksti animatsioon: Spencer Doughtie 

Tantsijad ja kaasautorid: Jesse Bie, Lisa Brenner, Jet Cawiezell, Angela Chambers, Gerald Casel, Julia Daniel, Ana Elizabeth, Kevin Gaytan, Francis Garciá, David King, Collette Kollewe, Cynthia Ling Lee, Micha Scott, Cynthia Strauss, Alex Mannings, Lyndia McGauhey, Lazlo Pearlman, Alex Santana, Reba Thomas. 

Trailer:

Cid Pearlman: “Minu prioriteediks ja esmaseks huviks on luua kunsti, mis ühelt poolt kõnetaks laiemat kogukonda ning samas ühendaks ka kunstnikke kogukonnaks. Minu tööd on inspireeritud erinevatest inimestest, keda olen kohanud ning paikadest, kus olen viibinud. Provincetown, kus kasvasin üles 70ndatel, 1980ndate aastate Berliini punkskeene, aastate jooksul San Fransisco ja Los Angelese alternatiivkunsti ja kaasaegse tantsu kogukondades osalemine – kõik see on jätnud minu loomingule jälje. Üle 20 aasta olen oma töid esitanud nii teatrites, muuseumites, galeriides kui leitud kohtades, kusjuures minu huviorbiidis on olnud peaasjalikult installatiivne kunst ja disain. Mulle südamelähedasteks teemadeks on lugupidav hoiak üksteise suhtes, võrdne kohtlemine ja inimeste kaasamine.” 

Cid Pearlman
USA koreograaf ja lavastuskunstnik Cid Pearlman on oma loomingu eest pälvinud mitmeid autasusid ja stipendiume nagu näiteks Rydell Visual Arts Fellowship ning Ameerika Ühendriikide Välisministeerium poolt välja antav USA Fulbright Award. 

Tema töid on presenteeritud paljudes teatrites ja kultuuriorgansisatsioonides, olgu nimetatud ODC Theater, Joyce SoHo, the Getty Center, Stockholm City Hall, Theatre Artaud, and the Museum of Contemporary Art/San Diego. Samuti on esitletud Tallinnas, Kanuti Gildi SAALis. Pearlman on teinud koostööd mitmete heliloojatega Joan Jeanrenaudi, Jonathan Segeli, Albert Mathiase, Erling Woldi ja Haroon Tahiriga. Eestist on loominguline partnerlus viinud Pearlmani kokku Kaarel Kõivupuu ja muusik Johannes Ahuniga. Pearlman on loonud koreograafiat nii teatri- ja ooperilavastustele kui filmidele. 

Pearlman omab magistrikraadi Master of Fine Arts in Dance California Ülikoolist Los Angeleses (UCLA). Tal on must vöö jaapani võitluskunsti Aikido alal (Nidan). Pearlman töötab õppejõuna USA Santa Cruzi ülikooli etenduskunstide osakonnas.  

Denise Leto on interdistsiplinaarne kunstnik, poeet, esseist ja kaasaegsele tantsule spetsialiseerunud dramaturg. Oma luuletuste eest on ta võitnud poeesia auhinna Orlando Prize in Poetry. Leto žanriülesed projektid hõlmavad koostööd rahvusvahelise puuetega inimeste problemaatikaga tegeleva kollektiivi Olimpias. Ta on avaldanud nii poeesiat kui proosat mitmetes kogumikes nagu näiteks Writing the Self-Elegy (Southern Illinois University Press); About Place: Practices of Hope (The Black Earth Institute); Wordgathering: A Journal of Disability. 

Denise on olnud feministliku kirjandusajakirja Sinister Wisdom: Il Viaggio delle Donne: Italian-American Women Reach Shore külalistoimetaja.

Hiljuti esitas ta oma poeesiat New Orleansi luulefestivalil ning USA kirjanike ja kirjandusalaste projektide ühenduses Association of Writers & Writing Programs. Ta on kirjandusalase projekti San Francisco Baylands Eco-Poetry Project üks autoritest.

Denise Leto on kirjutanud luuletused Cid Pearlmani interdistsiplinaarsele tantsulavastusele You Body is Not a Shark, kus heliloojaks  on tšellist Joan Jeanrenaud.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.