1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Kontsert:

  • 21.09 kell 19:00
Piletid

Põhja- ja Baltimaade Jazz Meetingu avamine: Kristian Blaki klaverikontsert “Music and Nature” (Fääri saared)

21.-24. septembrini toimuv II Põhja- ja Baltimaade Jazz Meeting toob Viimsi Artiumisse kokku nii rahvusvaheliselt tunnustatud jazzartistid kui ka Eesti parimad jazzmuusikud, luues unustamatu muusikalise elamuse kõigile muusikasõpradele. 

II Põhja- ja Baltimaade Jazz Meetingu avab Fääri saarte üks silmapaistvamaid muusikategelasi Kristian Blak.

Tema mitmekülgne muusikaline taust peegeldub tema loodud muusika laias valikus, ühendades etnilise muusika uute kompositsioonitehnikatega. ​Kristian on loonud sooloinstrumentaalteoseid, kammermuusikat, jazz-süite, kooriteoseid ja sümfoonilist muusikat.  

Interpreedina arvukalt salvestusi teinud Kristian on oma džässi- ja rahvamuusikaansamblitega laialdaselt mööda maakera tuuritanud. Lisaks sellele töötab Kristian plaadifirma Tutl Records mänedžeri ja tegevjuhina ning on populaarse Summartonari festivali kunstiline juht.  

Kristian Blaki peetakse laialdaselt üheks Fääri muusikaajaloo silmapaistvamaks ja olulisemaks tegelaseks, kes mängib keskset rolli saarte muusikaelus ja kultuuris. Taani poolsaarel Jüütimaal 1947. aastal sündinud Kristian kolis aastal 74 Fääri saartele, kus ta on sellest ajast elanud ja kus ta on kirjutanud suurema osa oma teostest. 

Põhja ja Baltimaade Jazzmeetingul annab Kristian Blak soolokontserdi Viimsi Artiumis ja Naissaare tuletornis, esitades loodusest, eriti Fääri Saartel elutsevatest lindudest inspireeritud omaloomingut ning jutustab muusika vahele lugusid oma teoste sünnist.  

Rohkem infot: https://www.kristianblak.com/ 

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.