1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET
  • 21.09 kell 15:00

Tänavakunstifestivali ajakava:

21.09 kell 15.00-20.30 “Koopamaalist grafitini” töötoad, rattaretk, näitus (korraldaja Viimsi Kunstikool)

21.09 kell 20.30 Mängufilm “Authentik” (Audrey Estrougo, 2021) Viimsi Artiumis

 

Viimsi tänavakunstifestival (TASUTA)

Viimsi tänavakunstifestival toimub sel aastal Põhja Konna festivali osana. Toimuvad töötoad, näitused, rattaretk, tsirkuseetendus ja palju üllatusi.

Tänavakunstiprogrammi toetab Viimsi vald ning selle sündmustel osalemine on kõigile TASUTA

21.09 “KOOPAMAALIST GRAFITINI” – TÖÖTOAD, NÄITUS, RATTARETK

21. septembril kutsub Viimsi Kunstikool terve päeva jooksul avastama ja omal käel kogema rännakut läbi kunstiajaloo, koopamaalist grafitini. Toimuvad töötoad ja avatakse näitus. See on päev täis loovust, inspiratsiooni ja avastamisrõõmu, kus kunst ühendab inimesi ja keskkonda. Osalema on oodatud nii suured kui väiksed kunstihuvilised. Sündmused leiavad aset Viimsi Kuradikoopa, Artiumi kaasaegse kunsti galerii ja Miiduranna sadama juures. Lisaks osalevad JJ-Street tantsukooli tänavatantsu üllatusesinejad nii Põhjakonna trepil kui Miiduranna sadamas. Spekter aitab kaasa graffiti töötoa korraldamisel (k.a. vahendid).

Koopamaalingute töötuba

Asukoht: Viimsi Kuradikoopas

Kell 15.00 – 18.00 

Viimsi Kuradikoobas, mille olemasolust paljud ei pruugigi teadlikud olla, kutsub sind avastama endas uudishimu ja sukelduma ajalooliste koopamaalingute maailma. Koos kunstnike rühmaga saad imetleda koopa salapärast ilu ning osaleda koopamaalingute joonistamises ja maalimises.

Skulptuuri töötuba

Asukoht: Viimsi Artiumi kaasaegse kunsti galerii lähistel

Kell 15.00 – 18.00

Viimsi Artiumi kaasaegse kunsti galerii lähistel ootab sind õpetaja Paul Männi skulptuuri töötuba, kus betoonist kujud omandavad uue kuju ja identiteedi. Kunsti muundamise protsess on midagi enamat kui lihtsalt käteosavus – see on võimalus anda tähendus ja uus elu kõvadele ja jäikadele materjalidele. Rühm tegutseb 15.00-18.00 aja vahemikul ja teosed jäävad kõigile vaadatavaks.

Grafiti töötuba

Asukoht: Miiduranna sadam

Kell 15.00 – 18.00

Miiduranna sadamasse kogunevad aga nii Kunstikooli õpilased kui ka kõik teised kunstihuvilised, et osaleda elava grafiti töötoas. Värvid ja ideed voolavad vabalt, luues linnapildile uusi visuaalseid sümboleid ja mõtteid. Grafiti on kunstivorm, mis ületab traditsioonilised piirid ning pakub võimaluse väljendada end julgelt ja mässumeelselt. Alates 22. septembrist on Viimsi kunstikooli töötubade raames valminud grafitid publikule vaatamiseks Artiumi vabaõhulaval.

Jalgrattaretk “Koopamaalist Grafitini”

Kell 18.00 – 20.30

Kõik festivali punktid saab ühendada ainulaadse kunstilise jalgrattareisiga, mis toimub kell 18.00-20.30. See rännak on nagu kunstiteos ise – algab tavalisest hetkest ja areneb välja erakordseks kogemuseks. Registreerimine jalgrattakunstirännakule on avatud ning see on suurepärane võimalus ühendada kunst ja liikumine looduskaunil teekonnal.

JALGRATTARETKE REGISTREERIMISVORM

Ajakava neile, kes soovivad retkel osaleda ilma jagrattata:

18.00 Viimsi Kuradikoopa külastus ja kunstiteostega tutvumine

18.30 Kunstniku skulptuur Artiumi kaasaegse kunsti galerii juures

19.00 Põhjakonna trepp ja skulptuur

19.30 Miiduranna sadamas värskeltvalminud grafitid (Pärast tuuakse Artiumi vabaõhulavale grafitid kõigile vaatamiseks)

21.09 kell 20.30 MÄNGUFILM “AUTHENTIK” (rež. Audrey Estrougo, 2021) Viimsi Artiumis

Filmi pikkus: 112 minutit

Subtiitrid inglise keeles.

On aasta 1989. Pariisi lohutus äärelinnas leiab üks sõpruskond tee eneseväljenduseni läbi hip-hop muusika, mis on just jõudnud Prantsusmaale. Lisaks tänavatantsule ja graffitikunstile hakkavad kaks sõpra Joey Starr and Kool Shen üheskoos enda kirjutatud tekste räppima. Plahvatusliku energiaga esitatud mässulised riimid lummavad rahvamasse ja kutsuvad esile konflikte võimudega. Sellest vastasseisust saab alguse prantsuse kujuneva räpiskeene esimene pääsuke- Prantsusmaa kuulsaim räpiduo Supreme NTM.

Režissöör: Audrey Estrougo

Produtsendid Christophe Rossignon ja Philip Boëffard

Stsenaristid: Audrey Estrougo ja Marcia Romano

Osades: Sandor Funtek, Théo Christine, Zakaria El Baialy, Vini Vivarelli, César Chouraqui, Félix Lefebvre, Akeem Freitas, Chloé Lecerf ja Matéo Krikorian

Muusika: Cut Killer

Opraator: Éric Dumont

Monteerija: Sophie Reine 

Produktsioonikompaniid: Nord-Ouest Films ja Artémis Productions. 

Film esilinastus 2021 aasta  Cannes`I filmifestivalil.

“Authentik” treiler

VALGUSINSTALLATSIOON “KOHTUMINE PÕHJA KONNAGA”

Autorid DARKovSKY, Kaarel Leht

18.-25. september

Viimsi Artiumi vabaõhulaval ja selle ümbruses on Põhja Konna festivaliperioodil, 18.-25. septembrini avatud valgusinstallatsioon “Kohtumine Põhja Konnaga”. Kus võiks olla Viimsis Põhja Konna koobas, kus magusasti põõnata? Kui natuke kujutlusvõimet kaasata, siis ilmselt Karulaugu matkaraja ürgses keskkonnas. Mahalangenud puud, maalilised puujuured, kännud ja porisemad paigad võiksid Põhja Konnale sobida küll. Valgusinstallatsioon “Kohtumine Põhja Konnaga” vabaõhulaval ja selle ümbruses on publikule tasuta vaatamiseks.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.