1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Näitus avatud:

  • 24.01.2024 - 04.02.2024
E-T SULETUD
K-R 15.00-19.00
L 12.00-19.00
P 12.00-17.00
Piletid

Alo Valge näitus “Mõju”

Viimsi Artium esitleb: Alo Valge näitus “Mõju” Viimsi Artiumi kaasaegse kunsti galeriis.

„Minu hinnangul on paljud amatöörfotod paremad kui parimad Cézanne’i teosed“ – Gerhard Richter

Näitusel eksponeeritakse kümmet õlimaali, mis põhinevad piltidel, mille inimesed on sotsiaalmeediasse üles laadinud. Mis on digitaalse ja traditsioonilise kunsti ristumiskoht? Sotsiaalmeedia võimaldab platvormi, kus inimesed saavad jäädvustada hetki, emotsioone ja lugusid; muundades ekraanijäädvustusi maalideks. Nii muutub kunst sillaks virtuaalse ja käegakatsutava vahel. Iga maal sümboliseerib ainulaadset seost digitaalse maailma ja reaalsuse vahel.
Sotsiaalmeedia mõjutab viisi, kuidas me asju mäletame ja tajume. See foto on võimalik kiiresti eemaldada ja mälust kaotada, aga muundades pikslite maaliks, jäädvustub see igaveseks. Iga maal räägib ühe loo. Need pole lihtsalt mingid suvaliste digitaalsete piltide reproduktsioonid, vaid tõlgendused kunstniku vaadete ja stiili läbi. Digiajastul peavad inimesed igapäevaselt hiiglasliku hulga piltidega tegelema. See on muutunud tehnoloogia ja inimeste elu osaks, millest pole võimalik hoiduda. Näitusel aeglustame seda protsessi ja 10 000 pildi asemel vaatleme murdosa sellest.

Alo Valge (sünd. 1991) on lõpetanud Tartu Ülikooli maalikunsti bakalaureuseõppe ning Eesti Kunstiakadeemias maalikunsti magistriõppe. Lisaks on ta end täiendanud Maizi Ülikoolis Saksamaal. Kunstnik on osalenud muuhulgas ka Eesti Maalikunstnike Liidu näitusel “Väljenduslik!” Läti Kunstnike Liidu galeriis ja Tartu Kunstimuuseumi näitusel “Külm Pilk: Hüperrealism Eesti kunstis”.  Samuti ka Baltikumi “Noore maalikunstniku preemia” finalistide näitusel Vilniuses.  Tema teosed asuvad mitme Euroopa riigi erinevates erakogudes. 

Pilet 5.-

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.