1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Õpituba:

  • 19.08 kell 15:00

Töötuba toimub Viimsi Kunstikooli 3. korrusel. Sissepääs läbi Artiumi katuseterrassi.

Töötoas osalemine on kõigile tasuta, aga registreerimisega!

REGISTREERI SIIN!

Origami-skulptuuri õpituba (tasuta)

Keegi ei tea, millal origami tekkis. Jaapanikeelne sõna, millest „ori“ tähendab voltimist ja „gami“ paberit, viitab origami Jaapani juurtele. Samas on tõenäoline, et volditi ka Hiinas, paberi sünnimaal.

Origami kõige traditsioonilisemas mõttes tähendab vaid ühest paberilehest loodud kujundit. Kujundi loomisel ei kasutata ei lõikamist ega liimimist. Ajaliselt järjestatud tegevuste tulemusel saab kahemõõtmelisest paberilehest kolmemõõtmeline objekt. Lihtsaimad mudelid tähendavad vaid kolme, nelja sammu. Väga keerulised, arvutite abil tehtud ja teaduse teenistuses olevad origamimudelid, koosnevad aga tuhandetest voltidest. Origami on meditatiivne tegevus, mis arendab silmade ja käte vahelist koostööd, parandab ruumilist mõtlemist, treenib inimese ilumeelt ja harmooniataju.

Õpituppa on osalema oodatud on kõik – nii varem selle kunstiga kokku puutunud, niisama uudishimulikud kui ka veel täielikud võhikud. Paberi looduslik olemus ja esimesed lihtsamad voltimisvõtted loovad pingevaba õhkkonna, nii et igaüks saab osa sellest iidsest ja pisut salapärasest kunstist. Origami õpitoa viib läbi aastakümneid origamile pühendunud õpetaja Anne Rudanovski, kes oma oskusi on täiendanud Jaapanis, Koreas ja Hiinas. Zeni vaimus jätkab õpetaja oma oskuste arendamist ja jagamist Satori Origami Keskuses.

Õpitoas osalejad saavad kasutada erinevaid origami pabereid (sh Jaapani ja Korea õhkõrnu professionaalidele mõeldud pabereid).

Skulptor Anne Rudanovski on Kõrgema Kunstikooli Pallas skulptuuriosakonna professor ning Eesti Origami Keskuse üks eestvedajaid.

Materjalid on kohapeal olemas. Olete lahkelt oodatud!

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.