1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Festivali avamine:

  • 18.09 kell 19:00

Ajakava:

19.00 Festivali avamine Põhjakonna trepi all, Katrin Essensoni performance ja tuleshow “Talking to the Spirits of the Forest”.

Valgusinstallatsioon “Kohtumine Põhja Konnaga”

19.30 Soome kaasaegse tsirkuse kompanii Agit-Cirk etendus “Sfäär” (Artiumi fuajees)

20.00 Cid Pearlmani videoinstallatsiooni “(home)Body” (USA) avamine kammersaalis

20.30 Liis Ringi kontsert “Homing / Vaikelu” (Eesti /Rootsi) blackboxis 

Festivalist:

https://viimsiartium.ee/festival-pohja-konn/

Festivali Põhja Konn avamine: Liis Ring (Eesti-Rootsi), Agit-Cirk (Soome) jt. (TASUTA)

18.-25. septembril 2023 leiab Viimsis aset esimene kultuuri- ja kogukonnafestival PÕHJA KONN, mille programmis leiab lisaks põnevatele kultuurielamustele – etendustele, kunstinäitustele ja kontsertidele ka mitmeid loodusmatku ja töötubasid.

Selle aasta festivali programmi üritusi seob rännakumotiiv – olgu selleks siis füüsiline või vaimne rännak. 

Festivali avasündmus algab esmaspäeval, 18. septembril kl 19.00 kõnede ja tervitustega Põhja Konna trepi juures, kus esineb performance´i “Talking to the Spirits of the Forest” ja tuleshow´ga koreograaf ja tantsija Katrin Essenson. Edasi minnakse Artiumi juurde, kus lisaks Soome kaasaegse tsirkuse kompanii Agit-Cirk etendusele “Sfäär”, USA koreograafi ja lavastaja Cid Pearlmani poeetilisele videoinstallatsioonile “(home)Body” ning Rootsis resideeruva eesti muusiku ja laulukirjutaja Liis Ringi soolokontserdile “Homing / Vaikelu” on plaanis ka üllatused! Ootame kõiki, nii täiskasvanuid kui lapsi, nii viimsilasi kui külalisi kaugemalt, osa saama festivali avasündmusest, mis rännakuna annab ülevaate kõigest sellest, mis kultuuri- ja kogukonnafestivalil Põhja Konn publikut ees ootamas on. Festivali avamine on kõigile TASUTA!

Kaasaegse tsirkuse trupi Agit-Cirk etendus “Sfäär” (Soome)

“SFÄÄR”on lõbus, teravmeelne ning nutikate lahendustega tsirkuse- ja akrobaatikaetendus kõigile vanusegruppidele. Akrobaadid Jenni Lehtinen ja Sasu Peistola kutsuvad vaatajaid kaasa elama lavastusele, kus artistid sooritavad puidust sfäärikujulisel konstruktsioonil kaelamurdvaid trikke kukkumiste, hüpete ja paarisakrobaatikaga. 

Agit-Cirk “Sphere” treiler

Cid Pearlmani poeetiline videoinstallatsioon “home(Body)” (USA)

Artiumi kammersaalis on võimalik osa saada poeetilisest videoinstallatsioonist (home)Body, mis on valiminud USA koreograafi ja lavastaja Cid Pearlmani, videokunstnik Mara Milami, poeedi ja dramaturgi Denise Leto, nelja konkursisõela läbinud luuletaja, 19 tantsija, helilooja Jonathan Segeli ja loomingulise videotiimi koostööst. Videoinstallatsioonis, kus näeb nii kohaspetsiifilisi, looduslikke kui tehislikke keskkondi, suhtestuvad kehad ja keskkonnad koreograafilises dialoogis.

Liis Ring (Eesti)

Liis Ring on tegutsenud sooloartistina juba kümme aastat, andnud välja 4 täispikka albumit ja 2 EPd ning tuuritanud Euroopas ja Jaapanis. Tema livesid iseloomustavad kuuldemängulikkus, tundlikkus ja improvisatsioonilisus, milles põimuvad ambientne elektroonika, mahe vokaal ja akustilised instrumendid. 2023. aastal ilmus Liisi sulest lausa 2 täispikka plaati – aprillis tuli välja audiovisuaalne album ”Homing” ning augustis ilmus kodumaise leibeli Õunaviks alt album nimega “Vaikelu”.

Liis Ring, foto: Jan Christoffer Rutström

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.