1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET
  • 18.09.2023 - 24.09.2023

Osalemine on kõigile tasuta, kuid EELREGISTREERIMISEGA!

Korraldaja: Viimsi Teaduskool
kadri.saluri@viimsiteadus.ee
silver.fokin@viimsiteadus.ee

 

REGISTREERIMINE

Viimsi Teaduskooli matkad & töötoad (TASUTA)

Viimsi Teaduskool ning Kultuuri- ja kogukonnafestival Põhja Konn kutsuvad kõiki huvilisi osa saama harivatest ja meeleolukatest matkadest ning töötubadest. Põlvkonnaüleselt ootame osalema vanemaid või vanavanemaid lastega.

Osalemine on kõigile tasuta, kuid EELREGISTREERIMISEGA:

RETKED:

Ulukite rajad

19.09 kell 17.00-19.30

Matk Viimsi poolsaare metsas. Erinevate metsloomade jälgede otsimine, jälje kuju analüüs, jälgede võrdlemine, radade suuna ja eesmärgi mõistmine. Juhendab Peeter Hussar. Kogunemine Tädu kuuse bussipeatuses (Randvere suunal). Vajalikud on ilmastikule vastav riietus, mugavad jalatsid ja joogivesi.

Rändlinnud poolsaarel

22.09 kell 17.00-19.00

Matk rannikualadel leidmaks veelinde. Binoklitega linnuvaatlus kogenud juhendaja käe all. Vestlus Eestis pesitsevatest lindudest. Juhendab Tiit Vohta. Kogunemine Coop Rohuneeme poe parklas. Vajalikud on ilmastikule vastav riietus, mugavad jalatsid ja joogivesi.

RETK-TÖÖTOAD:

Rohekujunduse töötuba

18.-19.09

18.-19. septembril on kõigil kunsti- ja looduse huvilistel võimalus osaleda rohekujunduse töötoas, mille käigus valmib Artiumi fuajeesse Viimsi loodusest inspireeritud ja ainult loodusest pärit materjalidest koosnev installatsioon. Töötoa käigus kogutakse Viimsi lähedalt metsast kokku sammal, langenud oksad, lehed, kivid ja muud materjalid, millest valmib ühisloomena Viimsi Artiumi fuajeesse installatsioon, pidades silmas, et loomisprotsessi käigus keskkonda ei kahjustataks. Töötoa eesmärk on tutvustada keskkonnasäästliku kunsti- ja teatriloome võimalusi ning populariseerida jätkusuutlike materjalide kasutust loometööstuses. Juhendavad Viimsi Artiumi etenduskunstide tehniline produtsent Siim Sareal, Viimsi Teaduskooli direktor Kadri Saluri ja Viimsi Kunstikooli direktor Matti Vainio. Vajalikud on ilmastikule vastav riietus, mugavad jalatsid.

Ajakava:

18.09 kell 14.30-18.00 kogunemine Viimsi Artiumi aatriumis, edasi suundutakse metsa

19.09 kell 15.00-18.30 Viimsi Artiumi aatriumis

Öötaeva avastused

21.09 kell 20.00-22.00

Teleskoopidega tähtede, planeetide jt taevakehade vaatlemine. Taevakaardi teemalised arutelud, Suure Paugu teooria, Kepleri seadus jmt. Taeva vaatlemise programmide kasutamine (tahvelarvutite abil). Inimese loodud tehnika nähtavas taevas ja kaugemal. Maa koht universumis (koos liikumise aruteluga). Juhendab Marek Gordejev. Viimsi Teaduskooli ruumis 135. Vajalik on ilmastikule vastav riietus.

Mikroskoobid-teleskoobid

23.09 kell 20.00-22.00

Sise- ja välialadel aset leidev töötuba, milles osaleja saab tutvuda mikro- ja makromaailmaga. Teooria läätsedest jt mikroskoopide ja teleskoopide komponentidest on seotud värvika praktikaga kogenud juhendaja käe all. Kes oli viimsikas Bernhard Schmidt? Mikroskoopiliste vaatluste jaoks osa preparaate valmistatakse kohapeal. Juhendab Marek Gordejev, Viimsi Teaduskooli ruumis 135. Vajalikud on ilmastikule vastav riietus, mugavad jalatsid.

Kivimid paepaljandis

24.09 kell 12.00-14.30

Sisaldab jalutuskäiku Viimsi Artiumi läheduses asuva paeklindi all ja peal, Põhjakonna trepist ka koguni mööda käega katsutavat paepanka ennast. Paeklindi avastused, katsed kivimitega (mikroskoopidega kivimite uurimine, tiheduse välja selgitamine jmt). Juhendab Leana Reiu, Viimsi Teaduskooli ruumis 135. Vajalikud on ilmastikule vastav riietus, mugavad jalatsid.

Zooloogilised, mükoloogilised ja botaanilised leiud

24.09 kell 15.00-17.00

Töötuba sisaldab jalutuskäiku Karulaugu rajal. Eesmärk tutvuda kohaliku fauna ja flooraga ning uurida väiksemas mõõdus elu (luubid, määrajad). Putukate koht ökosüsteemis, seeneriik ja rikkalik taimestik. Mikroskoopidega vaatlemine laboris, katsed. Juhendab Leana Reiu, Viimsi Teaduskooli ruumis 135. Vajalikud on ilmastikule vastav riietus, mugavad jalatsid.

Öötaeva avastused

21.09 kell 20.00-22.00

Teleskoopidega tähtede, planeetide jt taevakehade vaatlemine. Taevakaardi teemalised arutelud, Suure Paugu teooria, Kepleri seadus jmt. Taeva vaatlemise programmide kasutamine (tahvelarvutite abil). Inimese loodud tehnika nähtavas taevas ja kaugemal. Maa koht universumis (koos liikumise aruteluga). Juhendaja Marek Gordejev.

TÖÖTOAD:

Fototehnika läbi aegade

19.09 kell 18.00-19.30

Eri tüüpi kaamerate testimine ja fototöötlus. Töötoas kasutatakse ka mobiiltelefonide kaameraid. Juhendab Aare Baumer, Viimsi Teaduskooli ruumis 230.

Arhitektoonika

20.09 kell 18.00-19.30

Ehitusvõimekuse areng läbi inimkonna ajaloo. Lihtsamast koopa-kodust tänapäevase betoonmassiivini. Puit ehituses. Metall ehituses. Arhitektuuri suunad, areng läbi ajaloo. Ehitusmaterjalide näidistega tutvumine (k.a. moodsad komposiitmaterjalid). Juhendab Aare Baumer, Viimsi Teaduskooli ruumis 125.

Installatsioonid mitte-inimkesksele publikule

24.09 kell 11.00-14.00

Loeng-arutelu, lühike ekspeditsioon välitingimustes koos orgaanilise korjega ning praktilise materjalide valmistamise töötoaga. Valmivad installatsioonid mitte-inimkeskse maailma jaoks, võttes arvesse loomade, taimede, seente, bakterite jm elusolendite vajadusi inimesega võrdväärses maatriksis. Juhendab Riina Õun, Viimsi Teaduskooli ruumis 125. Vajalikud on ilmastikule vastav riietus, mugavad jalatsid.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.