1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Kontsert:

  • 22.10 kell 19:00
Hinnainfo
Täispilet 25 €
Õpilane, õpetaja 20 €
Grupisoodustus 5+ piletit 10 €/pilet
Lastele vanuses kuni 7a (k.a) sissepääs tasuta, kui istuvad saatja süles
Sissepääs tund enne algust
Kestus 1h 15min
Lisainfo: festivalorient.com
Piletid

Festival Orient: ansambel Winds of Aral Sea (Usbekistan)

Eestis saab näha iidsel Siiditeel asuva Karakalpakkia kultuuripärandi kontserti.

Kooslus “Winds of Aral Sea” toob esmakordselt Eestisse Araali mere ääres asuva Karakalpakkia eepilise pärandi. Unikaalset kooslust karakalpaki rahava lugulauludest ja vanaaegsetest pillidest saab 20. oktoobril näha Põlva Kultuurikeskuses ja 22. oktoobril Viimsi Artiumis. Kontserdid toimuvad festivali Orient egiidi all. 

Karakalpakkiat läbis iidsetel aegadel Siiditee põhjaharu ning sealne muusika ja kultuur on mõjutusi saanud pärslastelt ning teistelt Aasia ja Lähis-Ida rahvastelt.

“Winds of Aral Sea” esitab autentsete pillide saatel traditsioonilisi karakalpaki rahva lugulaule, mis on suust-suhu edasi antud sajandite jooksul. Lugulaulud ja luuletekstid omavad sealses kultuuripärandis väga olulist rolli ning käsitlevad pühendumuse, armastuse, sõpruse ja uhkuse teemasid.

Kaheliikmeline ansambel “Winds of Aral Sea” on rahvusvaheliselt esinenud paljudel maailma lavalaudadel ning saavutatud kõrgeid kohti muusikakonkurssidel. Kodumaal Karakalpakkias on nad oodatud duo nii riiklikel tseremooniatel kui suurpidustustel.

Kontserdil jagab lühikommentaare Eesti üks tunnustatumaid ida muusika eksperte Peeter Vähi.

Eestisse jõudev ansambel “Winds of Aral Sea” on oma nime saanud vastutustundetu ja oskamatu põllumajandustegevuse järel väga halba olukorda sattunud Araali mere järgi. Kunagisest Kesk-Aasia ühest suurimast veekogust on tänapäeval alles vaid viiendik. 

Lisainfo: festivalorient.com

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.