1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Kontsert:

  • 05.11 kell 17:00

Kontsert on kõigile TASUTA.

Hingedaja kontserdi korraldavad koostöös Vabariiklik Orkestrijuhtide Puhkpilliorkester ja Viimsi Muusikakool

Hingedeaja kontsert (tasuta)

Laval:

Mikk Langeproon, akordion

Vabariiklik Orkestrijuhtide Puhkpilliorkester, Viimsi Muusikakooli puhkpilliorkester (dirigent Maret Melesk), EELK Viimsi Püha Jaakobi koguduse kammerkoor, Viimsi Kooli vilistlaste segakoor (dirigent Andrus Kalvet), segakoor Viimsi (dirigent Vaike Sarn), ViiKerKoor (dirigent Indrek Umberg), Viimsi Gümnaasiumi segakoor (dirigent Mariann Nirk), segakoor Üits viis ja meeskoor Sakala (dirigent Liisi Toomsalu)

dirigendid Bert Langeler, Hando Põldmäe, Daniel Hinno, Ott Kask

Kontserdil tulevad ettekandele teosed: 

Priit Raik – Kuuvalgel 

Rein Rannap – Viikingi sõdalased/Viking Warrioirs (eesti esmaettekanne) 

Prayer for Victory – Shield Wall – Battle of Swords

dirigent Bert Langeler

Hando Põldmäe – Tuulekontsert akordionile ja puhkpilliorkestrile (esiettekanne) 

Allego – Moderato – Allegro 

solist Mikk Langeproon, dirigent Hando Põldmäe

James Curnow – Fanfare for Flourish, dirigent Daniel Hinno

Jacob de Haan – Gospel Mess segakoorile ja puhkpilliorkestrile

1.Kyrie – 2.Gloria – 3.Credo – 4.Sanctus – 5.Benedictus – 6. Agnus Dei

dirigent Ott Kask

Mikk Langeproon (1995) on eesti akordionist, korduvalt saanud auhinnatud kohti vabariiklikel akordionikonkurssidel ning esinenud edukalt rahvusvahelisel tasemel. Osales edukalt telekonkursil “Klassikatähed 2016” Esinenud korduvalt Eesti esindussaalides, raadiotes, televisioonis ja üles astunud Soomes, Norras, Leedus, Lätis, Venemaal, Saksamaal, Austrias, Horvaatias ning Hiinas.  Mikk Langeproon on pälvinud ka Viimsi valla tiitli „Aasta muusik 2016“. Tema akordioniks on Pigini Super Bayan Sirius Piano.

Hando Põldmäe (1971) on eesti trombonist, dirigent ja helilooja. Ta oli aastatel 2014 – 2021 Politsei- ja Piirivalveorkestri peadirigent. Tema heliloomingu hulka kuuluvad teosed puhkpilliorkestrile, kammermuusika, koorilaulud ja seaded nii puhkpilliorkestrile kui ka kammerorkestrile. Hingedeaja kontserdil esmaettekandele tuleva Tuulekontserdi akordionile ja puhkpilliorkestrile on heliloojalt tellinud  Mikk Langeproon.      

Rein Rannap (1953) eesti helilooja, pianist ja improvisaator tähistas äsja, 6. oktoobril 70ndat juubelisünnipäeva. Puhkpilliorkestrile kirjutatud Viikingi sõdalased/Viking Warrioirs esitati  esmakordselt Vabariikliku Orkestrijuhtide Puhkpilliorkestri poolt  

23.oktoobril 2022 Palazzolo sull’Oglio Muusikamajas, Itaalias. 

5. novembril Viimsi Artiumis toimuval Hingedeaja kontserdil toimub teose eesti esmaettekanne. 

Jacob de Haan (1959) on hollandi helilooja ja dirigent, kes on maailmas väga tuntud eelkõige puhkpilliorkestrile kirjutatud muusikale ning on tänapäeval üks autoreid, kelle teoseid esitatakse üle maailma kõige enam.

Ta on kirjutanud ka kooriteoseid, sealhulgas arvukalt missasid koorile, solistidele ja puhkpilliorkestrile. Gospel Mass ehk Gospelmissa on teos segakoorile, combole (rütmigrupile) ja puhkpilliorkestrile. See on järjekorras kolmas missa helilooja sulest ning toetub ameerika gospelmuusika rikkale pärandile.  

Jacob de Haan oma muusikat dirigendina esitanud ka Eestis  – kahes kontserdiprogrammis 21. aprillil Tartu Kontserdimajas ning 22. aprillil 2018 KUMU auditooriumis. Teiste teoste seas esitati ka Gospel Massi.

Hingedaja kontserdi korraldavad koostöös Vabariiklik Orkestrijuhtide Puhkpilliorkester ja Viimsi Muusikakool

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.