1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Kontsert:

  • 17.11 kell 19:00

Kontsert kestab 1h ja 30 minutit.

Piletid

Marvi Vallaste kvintett: “Tribute to Natalie and Nat King Cole”

Marvi Vallaste (vokaal)

Rain Rämmal (klahvpillid)

Marti Tärn (kontrabass)   

Allan Järve (trompet)

Kristjan Mängel (trummid)

Ameerika legendaarset jazzpianisti ja lauljat Nat King Cole’i teab enamus muusikalembesest inimkonnast. Ta laulis unustamatuks paljud lood nagu “Mona Lisa”, “Smile”, “Unforgettable” jpt. Ka tema tütar – laulja, näitleja, laululooja Natalie Cole on väga tuntud ja armastatud artist, kellele kogunes elu jooksul mitmeid Grammy’sid.  Natalie eelistuseks oli esialgu r’n’b ning funk-muusika, kuid jazzist ei läinud mööda temagi. 1991-l aastal salvestas ta laulu “Unforgettable” duetina, kasutades isa varasemat salvestust. Lauljatari samanimeline album pälvis 7 Grammy auhinda. Nii isa kui tütar on jätnud tugeva jälje jazzmuusika ajalukku.

Marvi Vallaste on laiemale avalikkusele tuntud juba pea kaks aastakümmet. Tema sametiselt pehme, emotsionaalne ja sügav hääl on võitnud publiku südameid paljudes muusikalistes projektides. Marvi teekond muusika juurde sai alguse juba lapsena Kuressaare Muusikakoolist ning jätkus pop-jazz laulu õpingutega Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis Kare Kauksi ja Mare Väljataga juures. Praeguseks on Marvi teinud koostööd paljude Eesti tippmuusikutega ja on esinenud erinevate ansamblite koosseisudes nii solisti kui taustalauljana. 2022. aasta Jõulujazzil tuli Marvi koos suurepärastest muusikutest koosneva saatekvintettiga välja uue kavaga Natalie Cole ja Nat King Cole’i loomingust. 

Nat ja Natalie Cole’i r’n’b ja jazzi lugude paremikust koosnev kava sai väga sooja vastuvõtu nii Jõulujazzi kontsertidel, mis müüdi välja hämmastava kiirusega, kui ka 2023. aasta suvistel Sõru Jazzi ja Kõltsu Mõisa kontsertidel. 

Jõulueelse Viimsi Artiumi kontserdi kavasse lisandub mitmeid tuntud jõululaule Nat ja Natalie Cole’i loomingust. Esitamisele tulevad teiste seas ka tuntud palad “Miss You Like Crazy”, “Nature Boy”, “I’ve Got Love On My Mind”, “Unforgettable”, “Smile”, “Christmas Song”, aga ka Nat ja Natalie Cole’i enda loomingut. 

(“Sirp”, 06.01.23; Maria Mölder)

Marvi Vallaste tuli “Jõulujazzil” välja Nat King Cole’i ja Natalie Cole’i repertuaariga, mille oli noodistanud ja arranžeerinud ansamblile pianist Rain Rämmel. Kogu elulugude järgi sammuv kavavalik oli Vallastel kokku pandud väga põnev, nii et tõi suurepäraselt esile tema hääle ulatuse ja vokaalse võimekuse. Eriliselt jäi kõrva Natalie Cole’i repertuaarist leitud loo “Good Morning, Heart­ache” hirmutavalt hea esitus.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.