1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Etendused:

  • 10.02 kell 12:00
Piletid

Noored klassikud

Erik Leedjärv, Cyrano Liu, Francesco Maggio, Meriliis Saar, Hans Joosep Alt (kitarr)

ja Viimsi Muusikakooli kitarriõpilased

Kavas Eespere, Bach, Rodrigo, Ginastera jt

Erik Leedjärv alustas kitarriõpinguid Nõo Muusikakoolis Vaido Petseri käe all. 2019. aastal hakkas ta õppima Tartus Elleri koolis Peep Petersoni juures. Hetkel õpib ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (EMTA) interpretatsioonipedagoogika suunal Heiki Mätliku kitarriklassis. Tema lemmikheliloojaks on Johann Sebastian Bach, kuid samas meeldib talle esitada ka kaasaja heliloojate teoseid, milles saab eksperimenteerida kõlavärvide ja dünaamikaga.

Cyrano Liu alustas Hiinas kitarriõpinguid 12-aastasena. Algul õppis ta kitarri erinevate õpikute järgi omal käel. Hiljem olid tema õpetajad Hiinas tuntud kitarriõpetajad Lin Huanqi ja Zhu Liying. Ta on osalenud ka Ungari kitarristi Dávid Pavlovitši meistriklassis. Aastal 2021 võitis Cyrano Liu esimese preemia Shanghai Donggong Cup kitarrikonkursil. Nüüd õpib ta EMTA-s Heiki Mätliku kitarriklassis.

Hans Joosep Alt alustas kitarriõpinguid Tallinna Muusikakeskkoolis 7-aastaselt. Tema õpetajateks on olnud Julia Kahro-Reinman, Vahur Kubja ja Sulo Kiivit. Nüüd õpib ta teist aastast EMTA-s interpretatsioonipedagoogika suunal Kirill Ogorodnikovi kitarriklassis. Eriti meeldib talle renessanss- ja barokkmuusika.

Francesco Maggio alustas kitarri õpinguid juba 9-aastaselt. Ta on võitnud preemiaid Salento, Foggia, Amigdala kitarri konkurssidel. Alates 2022. aastast on Francesco Maggio olnud kitarriõpetaja Nino Serafini konservatooriumis. Iseäranis tunneb Francesco huvi kitarri kammermuusika vastu. Hetkel on ta EMTA-s õppimas ERASMUS vahetusüliõpilasena Heiki Mätliku kitarriklassis.

Meriliis Saar on lõpetanud klassikalise kitarri eriala Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis ning jätkab õpinguid EMTA-s Lauri Jõelehe ja Kirill Ogorodnikovi juhendamisel. Lisaks klassikalisele kitarrimängule meeldib talle end proovile panna erinevates stiilides ja koosseisudes, iseäranis köidab teda mitmesugune pärimusmuusika ning ansamblimäng.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.