1.05.2024 on Viimsi Artium ja kaasaegse kunsti galerii suletud!
en
OSTA PILET

Üritused:

  • 26.03 kell 19:00
Piletid

Kultuuripartnerlus 1500. Kontsertõhtu kahes vaatuses

Holger Marjamaa, Valter Soosalu, Sten Heinoja, Theodor Sink, Heikko Remmel

Viis kolmekümnendaid aastaid käivat eesti tähte esmakordselt koos ühel laval. Taustaks 1500 päeva Kultuuripartnerluse SA toimetamist ehk kuidas panna eraraha ja kultuur kokku keskkonnas, kus üks kriis lahkub vaid selleks, et uuele ja mõjusamale teed juhatada. See harukordne õhtu on pühendatud läbi nelja aasta kestnud kriisis ellujääjatele ja panustajatele. COVID-19, sõda Ukrainas ja vabalangus majanduses vaid motiveerivad andekaid noori ja kultuurielu hooandjaid edasi liikuma. Ühise edu aluseks on nõudlik ja järjest kasvav kultuurisõbralik publik, keda ootame Viimsi Artiumisse täismaja jagu. Erilise kontsertõhtu raames antakse lisaks üle üks noorele muusikule mõeldud stipendium ja järjekorras teine „Märkamise preemia“.

Kontsert toimub kahes osas. Vaheajal ootab kõiki külalisi temaatiline tort ja keelekaste. Kontserdi järel toimub õhtusöök muusikutele ja toetajapileti omanikele.

Alternatiiviks piletiostule on vabatahtlik annetus Kultuuripartnerluse Sihtasutuse pangakontole:
Kultuuripartnerluse SA
EE822200221073282948
Märksõna: Kultuuripartnerlus 1500
Kultuuripartnerluse Sihtasutus on EMTA tulumaksu­soodustusega ühingute nimekirjas.
Annetuse tegemisel lisage ka enda e-posti aadress, et saaksime teiega ühendust võtta.


Holger Marjamaa. Eesti suursaadik jazzipealinnas New Yorgis on pöördumatult pugenud sadade tuhandete muusikasõprade südametesse üle kogu maailma. Meie tunneme muidugi eriti head meelt, et viimase aasta jooksul on Holgerit näha olnud ka Eestimaa lavadel. Möödunud aasta septembris andis Holger Marjamaa koos oma trioga kolm fenomenaalset kontserti Tallinnas, Tartus ja Narvas. Asjatundjad on neid nimetanud väga erilisteks eesti jazziajalukku kuuluvateks sündmusteks. Viimasel poolel aastal on ta palju esinenud erinevates Euroopa paikades, Stockholmis, Helsingis, Pariisis, Manchesteris, Liverpoolis ja mujal. Samuti on ta pühendunud uue loomingu kirjutamisele ja järgmise plaadimaterjali lindistamisele. Seda enam on suur rõõm näha Holgerit tema oma mahlas, lustimas laval koos heade sõpradega.

Valter Soosalu. Laulupeod, Põhja Konn, kammerkoor Kolm Lindu ja Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor, harpejji maaletooja. 2020. aastal valis USA pillitootja Marcodi Musical Products Valter Soosalu oma esindusartistiks, kelle ülesannete hulgas ongi muuseas tutvustada seda üht maailma uusimat elektrilist keelpilli. Valter astub sel õhtul lavale mitmes rollis – nii sõnakunstniku kui ka armastatud harpejji taga, sekkudes vajadusel kolleegide tegemistesse.

Sten Heinoja. Üks Eesti säravamaid muusikuid, rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustatud pianist, kes esineb regulaarselt kammer- ja sooloartistina kõikjal maailmas. Viimaste aastate jooksul on ta üles astunud Indias, Hiinas, Ameerika Ühendriikides, Iisraelis, Jaapanis ja paljudes Euroopa riikides. 2023. aastal pälvis armastatud klassikatäht Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali ning Eesti Muusikanõukogu aastapreemia. Viimasel aastal on Sten pühendunud helilooja Mart Saare loominguga tegelemisele ja veel sel kevadel on oodata tema autoriplaadi ilmumist.

Theodor Sink. Mitmekülgne interpreet, kes tegutseb nii solisti, kammermuusiku kui ka orkestrandina. Alates hooajast 2017/18 on ta Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) tšellorühma kontsertmeister. Theodor Sink on soleerinud ERSO, Pärnu Linnaorkestri, Sinfonietta Rīga, Tallinna Kammerorkestri, Uue Tänava Orkestri ja Eesti Festivaliorkestri ees selliste dirigentide käe all nagu Neeme Järvi, Paavo Järvi, Kaspar Mänd, Kristiina Poska ja Juha Kangas. Olles juba Tallinna Muusikakeskkoolis lahutamatu sõber Valter Soosalu ja Holger Marjamaaga, ei jõua Theodor ära oodata, mil saab vanade kamraadidega lavale lustima. Boonusena võimalus mängida koos Steni ja Heikkoga.

Heikko Remmel. Kontrabassivõlur, Remmelite dünastia särav esindaja, kes on lõpetanud Sibeliuse Akadeemia jazziosakonna. Hinnatud kontrabassimängijana on Heikko teinud koostööd enamiku Eesti ja Soome jazzilegendidega, osalenud paarikümne plaadi salvestamisel ja pälvinud hulganisti tunnustusi. Tema oli üks neist neljast mehest, kes oma lapsepõlvesõbra Holgeri vedamisel tõstis 2023. aasta septembris Tallinna, Tartu ja Narva esindussaalides üle 1500 inimese püsti ning ennastunustavalt aplodeerima.

    Liitu uudiskirjaga

    Liitu Viimsi Artiumi uudiskirjaga ja ole kursis meil toimuvate kultuurisündmustega!

    Uudiskirja saajale eksklusiivsed sooduspakkumised.